Türkiye’nin çocukları için ilk ilkyardım kitabı raflarda
Türkiye’de bir ilk olan çocuklara yönelik ilkyardım kitabı “Ne Yapmalı?” raflardaki yerini aldı.


Kitabın kısa sürede dikkat çekmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Ahu Pakdemirli, “Yurt dışından talep gelmesi bizleri çok mutlu etti. Aslında bu beklediğimiz bir talepti. Çünkü sadece ülkemizde değil yurt dışında da benzerleri çok az sayıda bulunmakta. Öncelikle İngilizce, Fransızca ve Arapça çeviri çalışmaları yapılacak. İngilizce’ye belli bölümlerinin tercümesini kendim yaptım ve kataloglara da konuldu” diye konuştu.
Görme engelli çocuklar da kitaptan faydalanabilecek
Kitaptan görme engelli çocukların da faydalanacağına vurgu yapan Pakdemirli, “Hep hayalim olan bu kitabı bitirdiğimde ilk işim Braille alfabesi ile de basılması ve seslendirilmesiydi. Şu an Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ile bu çalışmamızı yürütmekteyiz. Kazalar veya yaralanmalar sadece gören gözlerin başına gelmiyor. Görme engeli olan çocuklar da bu durumlarda ne yapması gerektiğini öğrenmeli” dedi.
İlkyardım bilmenin hayat kurtaracağına vurgu yapan ve aynı zamanda kendisi de 4 çocuk annesi olan Pakdemirli, “Başıma gelmez diye düşünmemek lazım. Evde pek çok anne veya aile büyükleri çocuklarla yalnız kalıyor. Hep çocuğu emanet ederiz kapıdan çıkarken ama ya evdeki büyüğün başına bir olay gelse. Çocukların ilkyardım bilmesi sadece kendilerine değil etrafındaki büyüklere de faydalı olur. Eğer siz bu kitabı çocuğunuzla beraber okursanız ve aile büyüğünüzle yalnızken annenizin şekeri düşse bilirsiniz ki çocuğunuz şeker düşmesinde veya komasında ne yapması gerektiğini biliyor; içiniz rahat etmez mi. Bu açıdan bu kitabı çok önemsiyorum” diyerek konunun önemine dikkat çekti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: