Türk ve Polonyalı öğrencilerden ortak proje
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bulunan Opet Tarihe Saygı Ortaokulu ve Polonya’dan bir okul ortak proje yaparak pandemi sürecini değerlendirdiler.


Dünyanın en önemli gündem maddesi olan pandemi sürecini, yaşantılarımıza, duygu ve düşüncelerimize etkilerini Türkiye'den 5 okul ve Polonya'dan 1 okulun 8 İngilizce öğretmeni, 66 öğrencisi ile çeşitli yaratıcı işbirlikçi araçlar kullanarak dile getirdiler.
5 Nisan 2021 tarihi itibariyle başlanan Experiencing the Pandemic:The Student Experience of a Pandemic (Pandemiyi Yaşamak: Pandemi Üzerinde Öğrenci Deneyimleri) isimli eTwinning projesine Çanakkale’den Eceabat İlçesi Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'ndan İngilizce Öğretmeni Gülşah Aydeniz katıldı.
Proje ile pandemi konusunda hem farkındalık oluşturmak hem de farklı okul ve ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin bilgi, kültür, duygu, düşünce ve deneyimlerini paylaşabilmeleri için İngilizce olarak, Bilişim Teknolojileri ve Web 2.0 araçları kullanılarak birçok etkinlik düzendi.
Proje kapsamından Logo Çalışması, Pano ve Poster Hazırlama, Kendini Tanıtma, Hikaye ve Şiir Yazma, Şarkı Söyleme, Resim Yapma, Web 2.0 Araçlarını Kullanarak Deneyimleri Hakkında Röportajlar Yapma, Öğrenci Semineri, Pandeminin Çevreye Etkileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı, 19 Mayıs Etkinlikleri, 3 Mayıs Polonya'nın Kuruluşu Etkinlikleri, 9 Mayıs eTwinning günü Etkinlikleri, Kapanmada Sinema Gecesi, Çevre, Sürdürülebilirlik, İklim Değişimi ve Corona, Pandemi Sonrası Geleceğin Neler Getireceğiyle ilgili Duygu ve Dileklerin Paylaşılması, Online Yarışmalar ve Oyunlar gerçekleştirildi.
Projeye Hatay Sebenoba Hacı Fuat Yılmaz Ortaokulu, İstanbul Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Orta Okulu ve Elka Ortaokulu, Çorum Merkez 23 Nisan Ortaokulu, Polonya Szkola Podstawowa nr 50 im., Emilii Plater ve ilimiz Çanakkale’den Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulu katıldı. Türk ve Leh öğrencilerin, proje esnasından internet üzerinden birçok işbirlikçi araç kullanarak birbirleriyle pandemi hakkındaki görüş ve öneriler paylaşmışlar, ortaklaşa ürünler oluşturdu.
Projenin sonucunda öğrencilerce hedeflenen amaçlara ulaşılarak, gereken farkındalık sağlanıp, bilgi, duygu, düşünce, kültür ve deneyim alışverişi gerçekleştirildi. Öte yandan ingilizce dilinin ve Bilişim Teknolojilerinin kullanımı konusunda hedeflenen seviyeye ulaşıldı.
Ayrıca projenin sonuçlarını gözlemleyebilmek için projeyi yürütücü İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan anketlerle projenin öğretmenler, öğrenciler ve veliler üzerindeki etkileri dijital araçlarla ölçülerek değerlendirildi. Proje süreci boyunca birçok dijital toplantı düzenlenmiş olup, öğrencilere bu süreçle baş edebilmeleri konusunda rehberlik edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: