“Madde ve Teknoloji Bağımlılığının Cankurtaranı Su Sporları” projesi başlıyor
2010 yılında kurulan ve Çanakkale Merkezde faaliyetlerini yürüten Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇASGED) İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2020 destek programı kapsamında “Madde ve Teknoloji Bağımlılığının Cankurtaranı Su Sporları” adlı projesiyle destek almaya hak kazandı. Projeye dair protokoller imzalandı.


ÇASGED Kulübü adına proje koordinatörü Hüseyin KAFA, 4 yıldır su sporları alanında özellikle de dalış sporuna çalıştık. Bu süre zarfında organize ettiğimiz dalış kursları ile üye ve gönüllülerimiz arasından onlarcası uluslararası dalıcı belgesi alarak dalgıç oldu. Son yıllarda nefesle dalışlarda adından söz ettiren ilimizde techizatlı dalış (scuba) başta olmak üzere diğer su sporları branşlarının da gelişmesi ilimize bu anlamda ciddi yararlar sağlayacaktır, dedi.
Projede amaçlarının günümüzde ciddi sorun haline gelen madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında çözüm üretmeye ve gençleri spora yönlendirmek suretiyle topluma kazandırmak istediklerini dile getirmesinin ardından;
Son bir yılda özellikle de salgınla birlikte teknoloji günlük hayatımızda çok ciddi zaman almakta ve bağımlılığa doğru hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu projeyle gençlerimizi proje kapsamındaki yedi su sporları branşı ile bağımlılıktan kurtarırken aynı zamanda onları hayata ve geleceğe güçlü bir şekilde bağlamış olacağız, dedi.
Bir yıl sürecek projede;
* Yüzme
* Dalış
* Yelken
* Kürek
* Kano
* Su Topu
* Cankurtaran
eğitimlerinin yer aldığını ifade etti.
Proje koordinatörü Hüseyin Kafa, projede yer alacak gençlerimizi projenin sürdürülebilirliği kapsamında yine desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimiz, bir projede katılımcı olarak yer almakla sınırlı kalmasın, ilerlesinler ve lisanslı bir sporcu olsunlar. Hatta ileride eğitmenliği hedeflesinler, biz de anları destekleyelim. Onlar da bu sayede nice gençlerin yetişmesine katkı sağlasınlar istiyoruz. Ve projede bunu sağlamak için çalışacağız, dedi.
Proje ile ile ilgili detaylı bilgilerin ve gelişmelerin kurumsal iletişim kanallarından takip edilebileceği belirtildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: