Batı Trakya Celal Bayar Azınlık Lisesinde yıllarca görev almış emekli edebiyat öğretmeni Halil İbrahim Gül tarafından icra edilen gösteriye; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, Projenin Batı Trakya Koordinatörü Mümin Mümin ve Proje Ekibi katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, projenin yapısı ve süreci hakkında genel bilgiler vererek projedeki yenilikler ve ileriye yönelik amaç ve hedeflerden bahsetti. Prof. Dr. Bünyamin Bacak’ın konuşmasından sonra söz alan YTB Başkanı Abdullah Eren ise Batı Trakya’ya verdikleri öneme ve beşinci yılına giren bu projenin Batı Trakya Türk öğrencilerin eğitimlerine olan katkısına değinerek özellikle son dönemde düzenlenen ek seminerler ve programlar ile çalışmaların gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. YTB Başkanı Abdullah Eren’in ardından öncelikle “Karagöz ve Hacivat” hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Halil İbrahim Gül, gösterisini icra etti. Büyük ilgi gören ve katılım sağlanan çevrim içi “Karagöz ve Hacivat” gösterisi programı, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’ın teşekkür konuşmasının ardından son buldu.
"Karagöz ve Hacivat" gösterisi
Geleneksel kültürümüzün en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunumuz “Karagöz ve Hacivat” gösterisi, “Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi” kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin (BTAYTD) iş birliği ile uzaktan eğitim şeklinde Batı Trakyalı Türk öğrenciler için icra edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: