İstihdam paketi TBMM'den geçti
Sözleşme feshi ve kısa çalışma uygulamasının uzatılması ile ilgili düzenlemelerin bulunduğu “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeye göre, işten çıkarma yasağı uygulaması 30 Haziran 2021’e, kısa çalışma ödeneği ise 31 Aralık 2020’ye kadar uzatılabilecek..


Çalışma süreleri normalleşiyor
Koronavirüs sürecinin başından itibaren çalışanlar ve işverenler için ödemelerin ne zaman son bulacağı ve sürelerin uzatılıp uzatılmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. İstihdamı koruma yönündeki kanun teklifine göre; Cumhurbaşkanı’nın kısa çalışma ödeneği uygulama süresini sektörel bazda veya bir bütün halinde uzatabilme yetkisi bulunacak. İş yerlerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi de normalleşme kapsamında teşvik edilecek.
Sigortalı ve işveren payları İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek
Pandemi sürecinde çalışanların işten çıkarılmasının yasal düzenlemelerle önüne geçilmesi hakkında konuşan IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mesut Şenel, ”İş akitlerinin feshi yasağı ve kısa çalışma uygulamasının uzatılması ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi, koronavirüsün olası uzun vadeli etkileri için bugünden alınması gereken tedbirleri içeriyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ile nakdi ücret desteğinden yararlananların, iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi durumunda sigortalı ve işveren payları 31 Aralık 2020’ye kadar üç ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek. Atılan normalleşme adımları, işveren ve çalışanın bu süreci en az kayıpla atlatmasına yardımcı oluyor.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: