Tarhun
Avrupa’da şanı “bitkilerin kralı” olarak yürüyen tarhun, antioksidan, mineral ve vitamin açısında bir hayli zengin bir bitki. Baharat olarak yemeklerde sıklıkla kullanılan tarhun, aynı zamanda uykusuzluğu şıp diye çözüyor ve iştah açıyor. Avrupa’da şanı “bitkilerin kralı” olarak yürüyen tarhun, antioksidan, mineral ve vitamin açısında bir hayli zengin bir bitki. Baharat olarak yemeklerde sıklıkla kullanılan tarhun, aynı zamanda uykusuzluğu şıp diye çözüyor ve iştah açıyor.
Zencefil
Rezene
Sinameki
Sarı Kantaron
Ebegümeci Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen ebegümeci, ülkemizde de farklı bölgelerde görülüyor. Nehir kenarlarında ve rutubetli ortamlarda yetişebilen ebegümeci, boğaz kuruluğu ve öksürüğe iyi geliyor. Aynı zamanda cilde yumuşaklık da veren bitki, bu sebeple cilt bakım ürünlerinde de sıkça kullanılıyor. Ebegümeci, çok bilinmese de, en faydalı bitki çaylarından biri.
Gülhatmi Gülhatmi, idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Eğer kış aylarında bitki çayları tüketmeyi seviyorsanız, öksürüğü gideren ve boğazı yumuşatan gülhatmini denemelisiniz. Çay olarak hazırladığınız gülhatmi, biraz soğuduktan sonra yüzünüzü de yıkayabilirsiniz. Çünkü bu bitkinin cildi temizleyici ve onarıcı özelliği de bulunuyor.
Ihlamur
Isırgan
Melisa Uyku getirmesi ve sakinleştirici etkisiyle bilinen melisa çayı, limon ve bal ile enfes oluyor. Limona benzer hafif bir kokusu olan melisanın kökeni, Güney Avrupa ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere dayanıyor. Birçok şifalı bitki gibi melisa da yabani olarak yetişiyor. “Gribe ne faydası var?” dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki melisa, yüksek oranda ter attırma özelliğine sahip. Bu da iyileşmenin en önemli adımlarından biri biliyorsunuz. Yalnız tiroit rahatsızlığınız varsa kullandığınız ilaçlarla etkileşime girmemesi için melisayı doktorunuza danışarak tüketmeniz gerektiğini de unutmayın.
Nane
Yorumlar
Kalan Karakter: