ÇOMÜ’de online sempozyum
Uluslararası Dezavantajlı Gruplara Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu gerçekleşti.


Bu sempozyumun, 2016 yılında kurulan Rating Academy’nin kurulduğu yıldan bu yana düzenlediği 12. sempozyum olduğunu belirten Rating Academy Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Turgay Berksoy sempozyumda, toplumlarda o toplumun gelişmişlik düzeyine bağlı olarak değişmesine rağmen genel olarak ayrımcılığa uğrayan insan ve insan gruplarının sorunları ve bu sorunlar için nasıl iyileştirmeler yapılabileceği konularının tartışılacağını ifade ederek sonuçları ile yararlı bir sempozyum olmasını diledi.
Rating Academy Kurucusu ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Rating Academy olarak kuruldukları günden bu yana kongre anlayışına bir farklılık getirmek istediklerinin, bunun için de genellikle multidisipliner kongreler düzenlediklerinin altını çizerek; “Bir hedefimiz var; güzeli arayacağız, umutlu olacağız, farkındalık yaratacağız. Bu vesile ile kongreler, akademik dergiler, akademik yazılımlar gibi pek çok konuda çalışmalar sürdürüyoruz. Bize bu ortamı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ve Teknopark’a teşekkür ediyorum” dedi.
Dezavantajlı gruplara yönelik farklı tarihsel süreçler içerisindeki yaklaşımlara değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat sözlerini şöyle sürdürdü “Sosyal politikacı olarak bizim bu alanda ele aldığımız en önemli konuların başında dezavantajlı gruplara yönelik yapılan çalışmalar gelir. Bu sempozyumda da önemli bir farkındalık oluşturulacak ve bu alanda yapılan çalışmalar insanlık var olduğu müddetçe devam edecek. Tarihe baktığımızda milletimizin bu konuda ne kadar asil bir duruş sergilediğini görmek mümkün. Çanakkale’de ecdadımız, insan ayrımı yapmama konusundaki en güzel örneği sergiledi. Üniversite olarak bu alanda güzel çalışmalar yapmaktayız ve yönetim olarak bu tür çalışmalara destek vermekteyiz. Bu anlamda başta Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi’ye, emeği geçen bütün hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Açılış konuşmasını tamamladıktan sonra açılış sunumuna geçen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Sosyoekonomik Boyutlarıyla Genel Olarak ve Türkiye’de Gençlerin İşsizliği konusunda bilgiler aktardı. Alanında uzman pek çok bilim insanın katılımıyla panellerin, atölyelerin ve sözel bildiri oturumlarının yapıldığı sempozyum üç gün sürecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: