18 Mart Türk Askerlerinin Yemek Menüsü
18 Mart tarihinde çıkarılan yemek listesinde sabah sadece üzüm hoşafı, öğlen yeği yok ve akşam ise yağlı buğday çorbası ve ekmek. Hayal edin dünyanın en büyük savaşında asker olarak görev yapıyorsunuz ve sabah sadece üzüm hoşafı ile güne başlarken canınız pahasına mücadele ediyor ve öğlen yemek yemeden mücadele ediyorsunuz. Akşam olduğunda ise savaşın yorgunluğu ve sabah içine üzüm hoşafıyla gün boyu idare ederek akşam ise yağlı buğday çorbası ve birkaç dilim ekmek yiyorsunuz.
Çanakkale savaşında gün boyu sadece bir tas üzüm çorbası ve yağlı buğday çorbasıyla düşmanla cesurca ve azimle savaşan askerler vardı. Öyle ki bazı günler sabah ve öğle yemeği yok, akşam ise sadece buğday çorbası ve tam ekmek ile mücadele etti Türk ordusu. Çanakkale savaşı süresi boyunca askerlerin günde sadece iki öğün yemek yiyorlardı. Bazı günler sabah üzüm hoşafı, öğlen yemeği yok ve akşam ise sadece üzüm hoşafı ve ekmek.
21 Temmuz 1915 Türk Ordusu Yemek Menüsü
Tarihler 21 Temmuz 1915 tarihini gösterirken, savaş oldukça şiddetli bir hal alıyor ve ülkede şeker tüketiminde büyük sıkıntılar meydana geliyor. Savaş sırasında cephede savaşan cesur Türk ordusu askerlerinin savaşta yediği en lezzetli yemek ise üzüm hoşafı ve buğday ekmeğiydi. Savaşın uzun sürmesiyle birlikte ülkede buğday ve şeker sıkıntısı çıkması sonucunda cephede yemek menüsünden büyük değişikliğe gidildi.
21 Temmuz 1915 yemek menüsü Sabah yarım ekmek, öğle yok, akşam ise şekersiz üzüm hoşafı. Cesurca ve azimle savaşan Türk askerlerinin yediği üzüm hoşafında şeker sıkıntısı olması nedeniyle hoşafların tamamen şekersiz olarak yapılmak zorunda kalmıştı. Cesur Türk ordusuna zorlu Çanakkale savaşı sırasında sadece üzüm hoşafı, buğday çorbası ve birkaç dilim ekmekle mücadele etti. Tarif defteri.net olarak tüm şehitlerimizi saygı ve sevgi ile anıyoruz.

Yorumlar
Kalan Karakter: