Çanakkale ilinde biçerdöver tarla kontrollerinde görev alacak olan 75 kontrolöre İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Biçerdöver Tarla Kontrollerinde Dane Kaybı" konulu eğitim verildi. Düzenlenen eğitimde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Çiçek, dane kaybı ölçüm metotlarının yanı sıra biçerdöverle hasatta dane kaybının en çok görüldüğü noktalar ile kayıpların önlenmesinde alınacak önlemler hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen eğitim sonrası arazide dane kaybının önlenmesine yönelik çalışacak kontrolörlere Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel; “Çok riskli bir yıl geçirmekteyiz. Hastalık ve zararlılarla olan mücadelemizde üreticilerimizin emek vererek ürettiği ürünleri korumak için çalıştık. Gerek üreticilerimizin gerekse bizlerin emeklerimiz sonucu hasat olgunluğuna gelen ürünlerde dane kaybının mümkün olduğunca olmaması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Egesel, ayrıca dane kaybının yanında ülke ekonomisi için de oldukça önemli bir yere sahip olan sap saman kaybını önlemek adına arazinin elverdiği ölçüde alttan biçim yaptırılmasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Daha sonra Müdürlük bünyesinde çalışan teknik personele yönelik "Tarımda İş Güvenliği" konulu seminer düzenlendi. Seminerde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sarp Korkut Sümer iş güvenliğiyle ilgili genel bilgilendirmenin yanında tarımda iş güvenliğinin yasal mevzuatları hakkında da detaylı bilgilendirmede bulundu. Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
Biçerdöver tarla kontrolleri başladı…
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 2018 yılı hasat kayıpların azaltılması ve kontrollü biçim yaptırılması amacıyla İl Müdürlüğü teknik personellerine yönelik "Biçerdöver Kontrolörleri Hizmet İçi Eğitimi" ile "Tarımda İş Güvenliği" semineri düzenlendi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: