Yelkencilerden büyük başarı

TAKİP ET

İÇDAŞ Spor Kulübü, TYF Yelken Ligi'nde büyük başarı elde etti.

2023 – 2024 TYF Yelken Ligi 3. Ayak Techno 293 ve IQ Foil Türkiye Şampiyonası Çanakkale GSB Güzelyalı Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Rüzgar Sörfü IQ Foil ve Techno 293 Sınıflarında gerçekleştirilen Şampiyonada IQ Foil sınıfında 54, Techno 293 sınıfında 81 sporcu yarıştı. Milli takım seçme yarışlarının son ayağı olan bu yarışta sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. İÇDAŞ Spor Kulübü’nün dokuz sporcusu şampiyona da önemli başarılara imza attı. Bir Türkiye 1’nciliği, iki Türkiye 2’ncilği ve iki Türkiye 3’ncülüğü kazanan sporcular 2023-2024 Sezonu TYF Yelken Ligini başarıyla tamamlamış oldu.

Yarışların ödül törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Gençlik ve İl Spor Müdürü Ömer Kalkan, , Federasyon Başkanımız Özlem Akdurak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Dr. Firuz Erdil, TYF Asbaşkanı Hakan Yenigün, Çanakkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Çanakkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü İsmail Hakkı Şenel, Çanakkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü Muharrem Uslu, TYF Genel Koordinatörü Fulya Tüfenkçioğlu, Sportif Direktör Tayfun Erey, Çanakkale İl Temsilcisi Cem Öztek, TYF Hakemleri, sporcular ve sporcu yakınları katılım gösterdi.

Ödül töreninin sonunda Başkan Akdurak, ülkemizi yurtdışındaki uluslararası yarışmalarda temsil edecek olan sporcuları açıklarken; "Ay Yıldızlı formayı göğüslerinde taşıyacak olan sporcuların 81 milyona gurur yaşatacağından emin olduğunu" dile getirerek, sporculara Milli Takım formalarını takdim etti.

İÇDAŞ Spor Kulübü yetkilileri; “İÇDAŞ Spor Kulübü olarak, sporcularımızın bu üstün başarılarıyla gurur duyuyor ve milli takımda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dediler.

İÇDAŞ Spor Kulübü sporcularının Yelken Ligi 3. Ayak ve Genel Lig Dereceleri şu şekilde;

Eflin Bacak 5.0 m² altı kızlar kategorisinde Türkiye 1.’si ve  Genel Lig ‘de Türkiye 1’ncisi olarak Milli Takıma seçildi. Sporcu Eflin Bacak, 2024 Yılı Techno 293 Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Mira Yapar ise 5.0 m² altı kızlar kategorisinde Türkiye 2.’ncisi ve Genel Lig’de Türkiye 2’ncisi olarak Milli Takıma seçildi. Sporcu Mira Yapar 2024 Yılı Techno 293 Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Elis Ekşi de U13 kızlar kategorisinde Türkiye 3.’ncüsü ve Genel Lig’de Türkiye 2’ncisi olarak Milli Takıma seçildi. Sporcu Elis Ekşi, 2024 Yılı Techno 293 Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Delfin Ada Canpolat ise IQ Foil Junior kızlar kategorisinde Türkiye 2.’ncisi ve Genel Lig’de Türkiye 2’ncisi olarak Milli takıma seçildi. Sporcu Delfin Ada Canpolat, 2024 IQ Foil Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Yaren Ceylin Küçük IQ Foil Youth kızlar kategorisinde Türkiye 3.’ncüsü ve Lig Genel Lig’de Türkiye 3’ncüsü oldu.

Çanakkale yelken İÇDAŞ Spor Kulübü