Yangın kontrol altında!

TAKİP ET

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 11 hektar tarım arazisi ve 0.5 hektar orman alanı zarar gördü.

Yangına havadan 2 helikopter, 6 uçak, karadan 2 ilk müdahale aracı, 24 arazöz, 8 su ikmal aracı, dozer, 8 hizmet aracı, testler, 5 itfaiye, 15 teknik personel, toplam 192 personel ile müdahale edildi.

05.06.2024 tarihinde saat 13.55'te Çamlıca Yangın Gözetleme Kulesi'nden bildirilen Çıplak Köyü TİGEM mevkiinde ziraat alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine ekipler derhal yangın mahalline sevk edildi. İlk müdahale saat 14.00'te ekiplerce yapıldı. Yangının anız tarlalarında rüzgarın etkisi ile hızla yayılma eğilimi göstermesi ve Çanakkale -İzmir Karayolunu geçip Gökçalı köyü ziraat ve orman alanına sirayet etmesi üzerine yer ekiplerine destek amacı ile Dardanos'ta konuşlu yangın söndürme helikopteri ve Çanakkale ve Edremit'te konuşlu uçaklar yangın mahalline hareket ettirildi. Hacadan ve karadan müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangında 11 hektar tarım arazisi ve 0.5 hektar orman alanı zarar gördü.

Çanakkale yangın