Roma'da Dualı Gömlekler Sergisi Açıldı

TAKİP ET

İtalya'nın başkenti Roma, Osmanlı padişahlarının savaşlarda galip gelmek ve kötülüklerden korunmak amacıyla giydikleri dualı gömleklerin sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, hattat Dr. Mehmet Vanlıoğlu ve tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu'nun öncülüğünde 13 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.

Bu özel sergide, Osmanlı dönemine ait dualı gömleklerin birebir kopyaları ziyaretçilere sunuluyor. Dualı gömlekler, Osmanlı padişahlarının manevi zırhı olarak değerlendiriliyor ve üzerlerine işlenen dualar ve ayetlerle padişahların savaşlarda ve diğer tehlikelerden korunması amaçlanıyordu.

Sergi, sanatseverlere ve tarih meraklılarına Osmanlı dönemi ile ilgili benzersiz bir bakış açısı sunuyor. Roma'da açılan bu sergi, tarihi ve kültürel bağları güçlendirmek adına büyük önem taşıyor.

Sanatseverler ve tarih tutkunları, bu büyüleyici sergiyi ziyaret ederek Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi dünyasına ve sanatına tanıklık edebilirler.

Dualı Gömlekler Sergisi Roma Osmanlı Osmanlı Padişahları Padişah Romada dualı gömlekler sergisi Osmanlı İmparatorluğu Osmanlı Tarihi