Rektör Erenoğlu; "Eğitim-öğretim faaliyetlerimizi küresel standartlara uygun şekilde yürütüyoruz"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresinin açılışı Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden açılış törenine; Belarus Fahri Konsolosu Rıdvan Demirhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Asan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tülay Bican Süerdem yaptığı açılış konuşmasında Mikoloji alanında mevcut olan ilgiyi doğru ve güncel bilgilerle daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek; “Hâlihazırda kongremize Polonya, Hollanda ve İran’dan katılan hocalarımızın yanı sıra 41 sözlü bildiri, 36 poster bildiri kabul edildi. Sözlü bildiri olarak kabul edilen çalışmalardan 19 tanesinin ise sunumu çevrim içi olarak gerçekleştirilecek” dedi ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Asan ise kongreyi kurumsal hale getirmeyi başardıklarını dile getirerek, kongrenin tarihi hakkında bilgilendirmeler yaptı.
“Eğitim-öğretim faaliyetlerimizi küresel standartlara uygun şekilde yürütüyoruz”
“Bu kongrenin, mikoloji alanında yeni araştırmaların paylaşılması ve genç bilim insanlarının bu alanda teşvik edilmesi için önemli bir platform olacağına inanıyorum” diyerek başladığı konuşmasında ÇOMU Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu şunları söyledi: “Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana kalite odaklı bir eğitim anlayışı ile yol almış, uluslararasılaşma hedeflerini her zaman en üst düzeyde tutmuştur. Bu doğrultuda, eğitim-öğretim faaliyetlerimizi küresel standartlara uygun şekilde yürütmekte, araştırma ve geliştirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz.
“Eğitimde ve araştırmada mükemmeliyeti hedefleyen vizyonla çalışıyoruz”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, eğitimde ve araştırmada mükemmeliyeti hedefleyen bir vizyonla, birçok ulusal ve uluslararası iş birliğine imza attık. Bu iş birlikleri sayesinde, öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza dünya standartlarında fırsatlar sunmaktayız. Üniversite-kent iş birliklerimizle, bölgemizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlıyor, sanayi ile yaptığımız projelerle de bilgi ve teknolojiyi üretime dönüştürüyoruz.”
Açılış konuşmalarının ardından Mikoloji alanında çalışmalar yapmış ve emekli olmuş akademisyenlere Rektör Erenoğlu tarafından, kongreye katkı sunan sponsorlara da Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Asan tarafından plaket takdim edildi.