Mesleki sorunlar görüşüldü

TAKİP ET

Kocaeli Ticaret Odası'nın; motorlu taşıtlar ve otomotiv yedek parça alanında faaliyet gösteren üyelerinden oluşan Meslek Komitesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Meclis Üyeleri Muhammed Ertürk, Komite Başkanı Serkan Karakadılar, Başkan Yardımcısı Yusuf Hazer, Komite Üyeleri Serkan Çataloğlu, Seyfi Özkar ve Yedek Üyesi Bülent Ayvacık’tan oluşan heyet ile ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde sektörel bir toplantı gerçekleştirildi.

Ziyarette; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Yönetim Kurulu ve 9 No’lu Meslek Komitesi Üyesi Volkan Temiz, Meclis ve 9 No’lu Meslek Komitesi Üyesi Yasin Başaran, Meslek Komitesi Üyesi Cahit Paşalıoğlu, Genel Sekreter Sema Sandal ile Meslek Grubu Temsilcileri hazır bulundu. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale’de motorlu taşıtlar ve otomotiv yedek parça alanında faaliyet gösteren; Acar Oto’yu temsilen İsmail Esat Önder, Avek Otomotiv’i temsilen Korhan Yurdayarar, Tugay Teze ve Kerim Turan, Aydoğan Otomotiv’i temsilen Sadık Aydoğan, Kut Yedek Parça’yı temsilen Ali Fırat Kut, Saruhan Motorlu Araçlar’ı temsilen Hakan Özkay ile sektör temsilcisi Erkal Turan katıldı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman; “KOTO’nun ilgili Komite Üyeleri ve Sektör Temsilcileri, Odamızın bu alanda faaliyet gösteren Meslek Grubu Üyeleriyle tanışmak, mesleki sorunlara beraber eğilerek çözüm önerileri geliştirmek ve ortak çalışmalarda buluşabilmek amacıyla bizleri ziyaret etti.

Hep beraber sektörel bir toplantı gerçekleştirme fırsatı bulduk. Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler, sıfır ve ikinci el araç satışları, ekspertiz sorunları, ikinci el araçlara getirilen 6 bin kilometre ve 6 ay doldurma zorunluluğu, servis hizmetlerinde kalifiye eleman sıkıntısı ve İllerimizde bu sorunlarla ilgili nasıl bir yol izlenebileceği konularını masaya yatırdık. Çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Hepimiz için oldukça verimli bir görüşme olduğuna inanıyorum. Başta KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz olmak üzere tüm Komite ve Meslek Gurubu Üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantı, hediyeleşme, fotoğraf çekimleri ve ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nin gezilmesi ile sona erdi.

Çanakkale ÇTSO Ersin Kahraman