Kepez'in başpehlivanı Ertuğrul Dağdeviren!

TAKİP ET

Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun ilgi gördü. Büyük heyecana sahne olan güreşlerde başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu.

Kültür miraslarına sahip çıkmaya devam eden Kepez Belediyesi bir güreş organizasyonuna daha imza attı. Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri 19 Mayıs Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ünlü pehlivanların katıldığı güreşler, 19 Mayıs Ahmet Taşçı Güreş Alanı’nda düzenlendi.

Kepez Meydanı’nda 19 Mayıs tarihinde saat 09.30 da çelenk sunma töreninin ardından Kepez Belediyesi hizmet binasının önünden saat 10.00 da kortej yürüyüşü başladı. Kortej yürüyüşünün ardından başlayan ve gün boyu devam eden yağlı güreşlere, Türkiye’nin en ünlü pehlivanları katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın himayelerinde düzenlenen Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni siyasetçiler, belediye başkanları, iş insanları ve çok sayıda vatandaş ilgiyle takip etti.

Pehlivanların, şampiyon olabilmek için er meydanına çıktığı ve İş insanı Lokman Eviş’in güreş ağası olduğu Türk kültürünün en önemli geleneksel sporlarından biri olan Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük heyecana sahne oldu. Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Finalinde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için güreşeceğim” diyen Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren şampiyon oldu.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren güreşçilere madalya ve kupaları takdim edildi. Başkan Arslan; “Güreş şölenimize katılan tüm sporculara, bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza, misafirlerimize, halkımıza ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Birol Arslan Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Kepez Belediyesi Ertuğrul Dağdeviren