Jandarmadan kaçamadı, operasyonla yakalandı

TAKİP ET

Bayramiç ilçesinde kendini jandarma personeli olarak tanıtarak, 70 yaşındaki Döndü Ayaz'ı dolandıran şahıs, Adana'ya kaçmak üzereyken yakalandı.

Bayramiç ilçesinde, kendisini jandarma personeli olarak tanıtarak 70 yaşındaki Döndü Ayaz'ı dolandıran şahıs, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri ve Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalandı. Olay, 10 Ekim tarihinde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Dolandırıcı D.İ., telefonla Döndü Ayaz'ı arayarak adının ölümlü bir olaya karıştığını iddia etti ve kadını korkuttu. Dolandırıcı D.İ., daha sonra Ayaz'ın evine giderek altınların ve paraların seri numaralarını kontrol edeceğini söyleyerek 8 çeyrek altın, 2 yarım altın, 600 euro ve 6 bin TL parayı aldı ve kayıplara karıştı. Mağdur olan D.İ durumu fark edince jandarmaya başvurdu.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri ve Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcının peşine düştü. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda dolandırıcı D.İ., Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay beldesinde bir otobüste Adana'ya kaçmaya çalışırken yakalandı. Operasyonda D.İ.'nin üzerinden 770 euro, 13 bin 480 TL ve 3 dolar ele geçirildi.

Çanakkale jandarma dolandırıcı