Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ÖSEM'de açılacak

TAKİP ET

2023 Paydaş Memnuniyet Anketleri sonuçlarına göre Kalite Güvence Komisyonu Toplantısında alınan iyileştirme kararı doğrultusunda öğrencilerin ve personelin sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyetinin artırılması, kampüs içi sağlık hizmeti çeşitliliğinin çoğaltılması kapsamında Eğitim Aile Sağlığı Merkezi (Eğitim ASM) açılıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde öğrencilere, akademik ve idari personele birinci basamak sağlık hizmeti sunmak amacıyla Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açılacak olan “Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin” yapımı ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Eğitim ASM, birçok hizmetin aynı noktada toplandığı etkili bir merkez olacak. 3 adet poliklinik,1 eğitim salonu, gebe izleme, pansuman ve kan alma bölümlerinin olacağı sağlık merkezinde; kampüsünde farklı noktalarda hizmet veren psikologlar ve diyetisyenlerde yer alacak. Böylece Eğitim ASM birçok hizmetin aynı noktada toplandığı etkili bir merkeze dönüşecek.

Üniversitede Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimlerini alan asistan doktorları ve öğretim üyelerinin de poliklinik hizmeti sunacağı Eğitim ASM ÇOMÜ ailesine katkı sağlayacak. Kampüsün merkezinde yer alacak Eğitim ASM ile öğrencileri ve personeller zamandan kazanırken, 3. basamak sağlık hizmeti sunan hastanelerin üzerindeki hasta yükünün de önemli ölçüde azalması ve randevularda rahatlama sağlanması hedefleniyor.

​​​​​​​Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ÖSEM