Çanakkale'de düzenlenen operasyonda 10 şahıs gözaltına alındı

TAKİP ET

Çanakkale'de silah ticareti suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 10 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde silah ticareti suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında; 31.01.2024 günü soruşturmaya konu 2 (iki) adet ara yakalama yapılırken, bu yakalamalarda da toplamda 2 (iki) adet ruhsatsız tabanca ve 2 (iki) adet şarjör ile 12 (on iki) adet tabanca fişeği ele geçirildi.

05.06.2024 günü Çanakkale ve ilçelerinde yapılan eş zamanlı planlı operasyon kapsamında da halen başka suç kapsamında tutuklu bulunan B.G. ile birlikte şüpheliler G.Ö. - B.Ö. - S.S. - R.A. - C.C. - E.Ç. - A.K. - İ.S. ve K.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda; 13 adet tabanca fişeği, 6 adet av tüfeği, 1 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet kurusıkı tabanca -1 adet şarjörü, 44 adet kurusıkı tabanca fişeği, 285 av fişeği, ve 4 adet tüfek şarjörü ele geçirildi.

Şüphelilerden G.Ö. - B.Ö.  ve S.S. isimli şahıslar 07.06.2024 günü Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edilirken, B.Ö. ve S.S. isimli şahıslar hakkında verilen adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. G.Ö. isimli şahıs ise tutuklanarak Çanakkale Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Çanakkale operasyon İl Emniyet Müdürlüğü