Ünlü pehlivanlar Kepez'de güreşecek

TAKİP ET

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, tüm vatandaşları 19 Mayıs Pazar günü düzenleyecekleri Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerine davet etti.

Kepez Belediyesi, Türkiye’nin en ünlü pehlivanlarını Kepez Beldesinde buluşturacak. Kültür miraslarına sahip çıkmaya devam eden Kepez Belediyesi bir güreş organizasyonuna daha imza atacak. Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri 19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Pehlivanların katılacağı güreşler, 19 Mayıs Ahmet Taşçı Güreş Alanı’nda düzenlenecek.

Kepez Meydanı’nda saat 09.30 da çelenk sunma töreninin ardından Kepez Belediyesi hizmet binasının önünden saat 10.00 da kortej yürüyüşü başlayacak. Kortej yürüyüşünün ardından başlayacak ve gün boyu devam edecek yağlı güreşlere, Türkiye’nin en ünlü pehlivanları katılacak. Pehlivanların, şampiyon olabilmek için er meydanına çıkacağı ve Türk kültürünün en önemli geleneksel sporlarından biri olan Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğine katılım ise ücretsiz olacak. İş insanı Lokman Eviş’in güreş ağası olduğu güreşlerin komitesinde ise Belediye Meclis Üyesi Abbas Bozkurt ile Nejdet Uçar yer alıyor.

Çanakkale Kepez Kepez Belediyesi Birol Arslan Kepez Belediyesi 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri