Başarılı CFO Sarikaya 1915 Köprüsünü anlattı

TAKİP ET

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi CFO'su Murat Sarikaya, 8. UNECE Forum'da, 2021 ve 2023 yıllarında UNECE KÖİ ve Altyapı Ödülü'ne layık görülen projelerin gelişim sürecini ve topluma katkılarını ele alan panelde yer aldı.

8. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Kalkınma Komisyonu UNECE Public-Private Partnerships Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) Forumu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ev sahipliğinde “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin ve İklim Hareketi’nin Hızlandırılmasına Yönelik Sürdürülebilir KÖİ Projeleri ve Altyapı Finansmanı” temasıyla İstanbul’da gerçekleşiyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi CFO’su Murat Sarikaya konuşmasında, 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik olarak gerçekleştirilen faaliyetleri ve 1915Çanakkale Toplum Düzeyinde Kalkınma Programı’nın detaylarını aktardı.

Geçen yıl Atina’da UNECE delegelerinin oyları ile aldığı UNECE KÖİ ve Altyapı Ödülü’nün, Proje’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ve döngüsel ekonomiye verdiği katkının somut bir göstergesi olması açısından çok değerli olduğunu vurgulayan Murat Sarıkaya, 300’den fazla çevresel ve sosyal projenin uygulandığı 1915Çanakkale Toplum Düzeyinde Destek Programı kapsamında tamamlanan çevresel ve sosyal projelerin etkilerini görebilmek için izleme sürecinin devam ettiğini ekledi.

1915 Çanakkale Toplum Düzeyinde Kalkınma Programı’nın kapsadığı ve desteklediği Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: 2, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 14, 15 ve 17.

Murat Sarikaya 1915 Çanakkale Köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi