Bakan Koca; "En önemli gösterge ağır hasta sayısıdır"

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının sonuçları açısından en önemli göstergesinin ağır hasta sayıları olduğunu belirtti..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın açıklamalarında ve sık sık Twitter'dan yaptığı uyarılarla maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına dikkat çekiyor.Koca; "Salgının sonuçları açısından en önemli gösterge Ağır Hasta sayısıdır. Bu gruptaki hastalarımız çoğunlukla kronik hastalığı olan kişilerle büyüklerimizden oluşmaktadır.en üzücü sonuçları bu hasta grubunda görmekteyiz. Tedavileri gerçekten büyük bir zorlukla gerçekleşiyor.bizim farkında bile olmaksızın alıp verdiğimiz nefeslerin biri için onlar her şeyden vazgeçecek aşamaya geliyorlar.vaka tablosunda her gün karşımıza çıkan vefat sayılarının arkasında, sağlıklı bir insanın asla bilemeyeceği çırpınışlar var.bu durum çoğu hastanın kovid19’u hafif yaşadığı gerçeğini bize unutturacak kadar sarsıcıdır.Temas ve bulaşma zincirlerinin, hastalık karşısında güçsüz kişiler için bir sebebler zinciri olmasına izin vermemeliyiz.
SALGINLARLA NASIL MÜCADELE EDİLİR?
Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yoktur. Tanı, hasta izolasyonu, tedaviyi hızlandırmak hekimlik görevi; salgına karşı silahtır. Salgın, son hasta iyileşene kadar devam eder. Büyük mücadele asıl tedbirle verilir. Tedbir alın." açıklamalarında bulundu.
 

sağlıkbakanı fahrettinkoca pandemi koronavirüs kovid19 covid19 türkiye dünya