900 kilometrelik yürüyüş parkuru

TAKİP ET

Çanakkale'de 47 antik kent, 100'den fazla köyden geçen yaklaşık 900 kilometrelik Türkiye'nin en uzun kültür rotası Troas Kültür Yolu Hektor etabının açılışı yapıldı. Açılışa katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin bir marka kent olduğunu ve bu markanın daha da kıymetlenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından finanse edilen toplam 900 kilometrelik 'Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları' projesinin 320 kilometrelik bölümünün açılışı gerçekleştirildi. Hektor etabında yapılan açılışa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı ve çok sayıda davetli katıldı.
Çanakkale Merkez ilçe ve 11 ilçesini kapsayan toplam 900 kilometrelik 'Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları' projesinin Çanakkale Merkez, Ezine, Ayvacık ve Bozcaada ilçelerinden oluşan 320 kilometrelik bölümü tamamlandı. Güzelyalı Kent Ormanı ile Erenköy arasındaki 11 kilometrelik Hektor etabında yapılan açılışa katılanlar, 11 kilometrelik parkurda bir yürüyüş gerçekleştirdi. Çanakkale Seyir Terası'na ulaşan katılımcılar burada hatıra fotoğrafı çektirirken, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, parkurda güzergahları gösteren mil taşlarına boya ile işaretleme yaptı ve tabelalara ise kare kod etiketlerini yapıştırdı. Yürüyüş sırasında Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ile Çanakkale Rehberler Odası Kurucu Başkanı Adem Biçer, katılımcılara proje hakkında detaylı bilgi verdi.
“Çanakkale marka bir kent”
Çanakkale'nin bir marka kent olduğunu ve bu markanın daha da kıymetlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale'miz bir tarım kenti, sanayi kenti. Ama bunun yanında aynı zamanda bir turizm kenti. Özellikle son dönemde Troya Müzesi gibi, Akif'in Evi gibi uluslararası ölçekte kıymetli adımlar attık. Bugün de toplamda 900 kilometreyi bulan içerisinde 47 antik köyün, 11 ilçenin ama totalde 100 köyün olduğu devasa bir yürüyüş yolundan bahsediyoruz. Bugün Troas Kültür Yolu'nu açıyoruz. Türkiye'nin tüm fotoğrafçılarını, sporcularını, yürüyüş severlerini ve herkesi bölgemize davet ediyoruz. Hem şehitliğimiz hem Troya hem Assos ile harika bir kültür diyarı olan bölgemizde ormanla ve doğayla beraber 900 kilometrelik bir yürüyüş parkuru olacak” dedi.
 

Çanakkale Bülent Turan Jülide İskenderoğlu İlhami Aktaş Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları