“2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü” Konferansı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ertem’in katılımıyla gerçekleşti.


Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, pandemi koşullarında da teknolojik dönüşümle etkinliklerin verimli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür, değişen dünyada öğrencilerin de bu değişime ayak uydurmaları için donanımlarını arttırmaları gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ertem, günümüzde teknolojinin her alanda etkinliğini artarak sürdürdüğünü dolayısıyla bilgiye ulaşmanın daha kolay hale geldiğini vurgulayarak şöyle devam etti;
''Burada önemli olan nitelikli bilgiye ulaşıp bunu doğru yorumlayabilmek. Dünya ilerlerken, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke kavramlarını geride bırakıyoruz. Ulus Devlet- Sosyal Devlet olgusu yeniden tanımlanıyor. Şehirleşme, teknolojinin etkenliğiyle, yerini küçük yerlerde yaşamlara bırakıyor. Eski mesleklerin yerini yapay zeka, makine öğrenmesi, data analistliği gibi teknoloji yoğun meslekler almaya başladı.”
Öğrencilere de önerilerde bulunan Dr. Cemil Ertem, “Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de değişim başlıyor. Gençlerimizin bu değişime hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi için eğitimlerini bu yeniliklere göre şekillendirmeleri gerekmektedir'' dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: